СКАЛСКО

Скалско

Мястото на излитане над село Скалско е основният ни “Старт” на нас парапланеристите от Велико Търново и Габрово. От поляната за излитане погледът може да се плъзне на югозапад до върховете Ботев и Триглав на Стара Планина , на североизток до северните части на град Велико Търново и Арбанаси.

В Римската империя мястото е било използвано за наблюдение – летейки виждаме очертанията на стена. Често на мястото идват иманяри… Има и легенди за скрито злато в пещера под старта. Близкото селце Иглика е било избрано за дом от Невена Коканова. Всичко това прави мястото много интересно, но за нас парапланеристите важното нещо е свързано с уроците по география – основните ветрове в България са северозападни. Когато северозападният вятър прави летенето в Стара Планина и Витоша опасно, или невъзможно – ние използваме Скалско.

До мястото на излитане от Велико Търново са ви нужни 40 минути с автомобил, от Габрово 20. От мястото на паркиране до мястото на излитане се ходи пеш 150 метра. Често има условия да се приземим и на самият старт и това прави изживяването на вашите приятели, които ви придружават много атрактивно.

Разгледайте нашите видове Полети или Резервирайте директно на тел. +359988859200 или Имейл .