галерия

   Тандемният полет с парапланер е за хората, които от деца са мечтали да полетят в небесата. Тези, които са сънували, че летят.  Тези, които слушайки мита за Икар са разпервали ръце и са бягали по полето. Тези, които са мечтали да си построят сами  едно от изобретенията на Леонардо и да се издигнат високо горе сред облаците. А не сме ли били всички такива? Деца, които са мечтали да полетят. Поне веднъж всеки от нас е мечтал да полети. Днес, благодарение на хората, които дърпат света напред тези мечта е осъществима. Всеки един от нас може да се издигне в небето и да погледне през очите на птиците.

 Какво всъщност е летене с тандемен парапланер? Често се бърка парапланер с парашут. Най-простото обяснение за разликата между парапланер и парашут е лесно разбираемо. С парапланера може да се издигаме във въздушното пространство, а  с парашута движението е само в посока към земята. Възможността за издигане при парапланера ни дава свободата, при подходящи метеорологични условия за изпълнение на прелети, осъществими без помощта на двигател. Другата разлика е начина на стартиране. При парашутизма имаме скок с парашут. При полета с тандем се извършва излитане. В зората на парапланеризма приликата с парашут е била близка. Едни от първите тандемени полети в света са извършени с парашут-крило.Част от българските пилоти работили последните години в Непал, си спомнят разказите на руският парашутист и тандемен пилот Евгени Гутник. През 1984 година той и негови колеги били участници в заснемането на рекламен филм за Ленинградския завод за фотоапарати „ЛОМО”. На заснетата филмова лента има кадри на стартиращи на ски елитни руски парашутисти от стръмни заснежени склонове заедно с пасажер. Днес крилата са конструирани по начин позволяващ излитането осъществено от опитен пилот да е лесно, често е необходима само една крачка.

Какво позволява полетът с парапланер? Парапланерът позволява реене във въздуха с часове и изминаването на десетки километри разстояние. Всичко зависи от метеорологичните условия, уменията на пилота и  от това каква задача си е поставил. Може да бъдем  като чайки, реещи се близо до склон, или стръмен бряг наслаждавайки се на спокойствието във въздуха, може да  бъдем и като орлите, търсейки термични комини, а след това да се издигаме  с тях в облаците.

Кой може да лети? Всеки, който желае може да полети. Разбира се нашите крила са конструирани да летят в определени граници, с които трябва да се съобразяваме. Пилотите, които изпълняват тандемните полети са доказали себе си в натоварената среда на работа извън граница. В  галерията ни ще видите  всякакви пасажери. От  двадесет и пет килограмово дете, до  мъж  тежащ 130 килограма.

Къде се лети? Ние  се намираме в старата столица град Велико Търново.Близостта на Стара планина и красивия Предбалкан  ни дава  възможност за осъществяване на полети изпълнени с неповторими гледки в сърцето на България. Летене с тандемен парапланер в околностите на градовете Велико Търново, Габрово, Казанлък, Калофер, Карлово, Сопот, може да бъде съчетано с една разходка в богатите на исторически и културни забележителности в района. Най-често полетите се извършват над село Скалско в близост до Дряновският манастир, в средна Стара планина,около върховете Шипка, Бузлуджа и град Сопот. Другите  места където летим  са София, Шумен. Сливен, Албена, Топола.


 

 

 

 

Галерия с високо качество видео 1 видео 2видео 3видео 4видео 5видео 6видео 7видео 8видео 9видео 10видео 11видео 12видео 13видео 14
aq_block_1-image

Полет в Непал. На заден план свещеният за Непал връх Мачапучаре(рибя опашка).


aq_block_4-image

Олимпийският зимен курорт Красная поляна, Русия.


aq_block_7-image

В Непал.


aq_block_10-image

Над езерото Фева в Непал. В езерето се виждат ферми за сом.


aq_block_13-image

Възрастна пасажерка в Непал... отличен изпит за възможностите на пилота.


aq_block_16-image

До скалите над село Скалско, общ. Дряново.


aq_block_19-image

Полет от старта до Лясковският манастир "Св. св. Петър и Павел".


aq_block_22-image

Руският курорт Красная поляна.


aq_block_25-image

Вечерен полет над село Скaлско, община Дряново.


aq_block_28-image

Момченце от Китай.


aq_block_31-image

Полет в Кавказ, Русия.


aq_block_34-image

Зима сезон 2018-19 година.
Русия.


aq_block_37-image

Кавказ, Русия... една осезаема разлика между това място и България - когато Президентът на Русия е в курорта, полетите са забранени. У нас летим от Витоша близо до Резиденция "Бояна". Надявам се това да остане в България и занапред.


aq_block_40-image

В Непал пред Annapurna Range.


aq_block_43-image

Над Стара Планина и град Сопот.


aq_block_46-image

Над Стара планина.


aq_block_49-image

Дете от Китай, последен полет за деня.


aq_block_52-image

Зимен Кавказ.


aq_block_55-image

Предбалкан, около град Дряново.


aq_block_58-image

Вечерен тандемен полет над село Скалско, общ. Дряново.


aq_block_61-image

Щастлива китайка в небето на Непал.


aq_block_64-image

Заедно с другите тандеми в "дежурната термика".


aq_block_67-image

Вечерен полет в Непал.


aq_block_70-image

Момиче от Калифорния по залез над село Скалско, общ. Дряново.


aq_block_73-image

Млада жена от Москва над лифт Сопот.


aq_block_76-image

Вече познавате красивият пейзаж около град Покхара, Непал.

aq_block_78-image
aq_block_79-image
aq_block_80-image

aq_block_82-image

В България е най-добре. Над Стара планина, близо до град Казанлък.


aq_block_85-image

Щастлива дама в небето над град Покхара, Непал.


aq_block_88-image

Да летиш в облаците... мечтано приключение, което е достъпно.


aq_block_91-image

Свеж пролетен ден над Стара планина.


aq_block_94-image

Слънчево малко момиче от Индия.


aq_block_97-image

На сянка под облаците над лифт Сопот.


aq_block_100-image

Свеж ден в Стара планина до връх Бузлуджа.


aq_block_103-image

Над скалите около село Скалско, Дряновско.


aq_block_106-image

Тандемен полет на лифт Сопот, България.

подари полет

За да подариш полет е нужно да се свържеш с нас по най-удобният за теб начин.

Необходими са ни :

– име,фамилия на нашият бъдещ пасажер.

– телефон и адрес, на който ще получиш по куриер пратка с наложен платеж.

В пратката, която ще получиш до 4 дни ще има: кадър на град Велико Търново, направен от нашият пилот, ваучер за избрания от теб полет.

Ваучерът за избрания полет е персонален и е с валидност една година от датата на получаване на заявката.

Куриерската услуга е за наша сметка.

 

АКО ВСИЧКО ТОВА ТИ СЕ СТРУВА СЛОЖНО – ПРОСТО НИ СЕ ОБАДИ НА ТЕЛЕФОН :
+359 9 888 59 200 ;     +359 886 121 936 

aq_block_1-image

В небето над Розовата долина, около град Шипка.


aq_block_4-image

Птичи поглед между облаците към град Габрово.


aq_block_7-image

Красивото небе над ветрогенераторите до вр. Бузлуджа.


aq_block_10-image

Старата столица на България - град Велико Търново.

                                                  

видове полети

панорамен полет

лева100

 • 15-30 минути
 • 30 лева - снимки+ видео

ПАНОРАМЕН ПОЛЕТ

Панорамният полет може да бъде извършен през всеки месец на годината и по всяко време на деня, при наличието на подходящи условия. Полетът е с продължителност от 15 до 30 минути в зависимост от метеорологичната обстановка .
За да бъде изпълнен полета трябва да си поръчате пакет "панорамен полет".Пакетът включва картичка с кадър на град Велико Търново направен от нашият пилот и ваучер за безплатен полет.Ваучерът е с продължителност една година.По време на полета ще бъдат заснети снимки и видео, които след полета могат да бъдат закупени на цена от 30 лева.

прелет

лева150

 • 40-60 минути
 • 30 лева- снимки+ видео

ПРЕЛЕТ

Прелетът най-често се извършва през месеците от март до октомври. Полетът е с продължителност от 40 до 60 минути. За да бъде извършен полета, трябва да бъде закупен пакет "Прелет”. Пакетът включва картичка с кадър на град Велико Търново, заснет от птичи поглед и ваучер за безплатен полет. Ваучерът е с продължителност една година. По време на полета ще бъдат заснети снимки и видео, които могат да бъдат закупени след полета на цена от 30 лева.

Акробатичен полет

лева160

 • 3 -10 минути
 • Видео - 30 лева.

АКРОБАТИЧЕН ПОЛЕТ

Акробатичният полет е за хората обичащи адреналина и готови да го понесат. Полетът е кратък и наситен с емоции. Пакетът включва картичка с кадър от Велико Търново и безплатен Акро-полет. Консултирайте се с нас преди да поръчате такъв полет!

ПОЛЕТ ОТ ВИТОША (СОФИЯ)

лева160

 • 15-30 минути
 • 30 лева - снимки+видео

Полет от Витоша

Полетът се извършва от местността Комините на Витоша. Каца се под Драгалевци. Специфичното за мястото е, че се ходи 20 минути пеш по платото до мястото на излитане. Видео и снимки от полета могат да бъдат закупени на цена 30 лева. Пакетът включва картичка с кадър от Велико Търново и безплатен полет с продължителност 15-30 минути от Витоша.

един ден с нас

лева250

 • 60-150 минути
 • безплатни снимки и видео

ЕДИН ДЕН С НАС

"Един ден с нас" е прелет, който се извършва в подходящ ден, позволяващ продължителен полет. Прелетът се извършва през месеците от март до октомври. Името подсказва, че трябва да се отдаде този ден на летенето. Полетът е с продължителност от 60 до 150 минути, като често завършва с приземяване на километри от мястото на излитане. Това наистина не е за всеки. Консултирай се с нас преди да избереш този вид полет.
За да бъде изпълнен полета е необходимо да се закупи пакет "Един ден с нас". Пакетът включва картичка с кадър на град Велико Търново от птичи поглед, заснет от нашия пилот и ваучер за безплатен полет.
Снимките и видео от полета са безплатни.

нашият пилот

Момчил Димитров

 

Роден съм в град Велико Търново през 1975 година. През 2001 година направих пътешествие с велoсипед от Велико Търново до Париж и обратно. В Залцбург, Австрия видях парапланер за първи път. Започнах да се уча и летя активно от 2002 година. От 2012 съм тандемен пилот на безмоторен парапланер. Работил съм, като професионален  пилот на безмоторен парапланер седем сезона в Непал, общо 43 месеца. От декември.2018 до март.2019 работих, като пилот на безмоторен парапланер в Красная поляна, Русия. Притежавам български и украински лицензи за тандемен пилот на безмоторен парапланер. През свободното си време се зинимавам непрофесионално с фотография, което ми помага в това, моите клиенти да имат красиви снимки от своите полети. Използвам английски и руски език.

aq_block_2-image
aq_block_3-image
aq_block_4-image
aq_block_5-image
aq_block_6-image
aq_block_7-image
aq_block_8-image

 

 

контакт


  Tel: +359988859200, 062 600 002

  Ако не отговаряме, може да ни пишете на WhatsApp / Viber +359988859200,
  или във Facebook.

  aq_block_2-image

  facebook

  Ваучер за полет с парапланер

    “ За да станете крилати, нужно е желание да се лети.“   – Юрий Гагарин

   

                                                                                                                                                       

   “ Зарежете всякакви разсъждения относно тежестта си и просто се оставете да се понесете по-нависоко“

   

  „…Полюшвайте се и плавайте, плавайте и се полюшвайте…“

   

   „Има чалъм, казва той, в летенето, или по-скоро се иска умение…Умението се състои в това, да се научите да се хвърляте на земята и да не я уцелвате.“ –        Дъглас Адамс – из „Животът, Вселената и всичко останало“ (Пътеводител на Галактическия стопаджия)

  Show Buttons
  Hide Buttons
  YouTube